Cuppokalen er vår!

Lørdag bar turen ut til Vistdalen, for å delta på årets sommerfest og Vistdalscupen i fotball. Dette er en festdag for lokalbefolkningen, og vi var glade for å bli invitert til årets cup. Vi var 4 lag som skulle spille i en serie for å avgjøre en vinner. Lagene vi møtte var Vistdalen/Eresfjorden, Rauma-Kameratene og Gossen IL.

Vistdalen/Eresfjorden - K-Analen

I første kamp møtte vi hjemmefavorittene Vistdalen/Eresfjorden til dyst på en regntung bane. Før kampen var det knyttet stor spenning til om K-Analen skulle klare å stoppe V/E sin store stjerne, Træffkjempen Arne Håkon Sandnes. Det ble en jevnspilt 1.omgang, der begge lagene følte litt på hverandre. K-Analen som ikke er vant til 11'er fotball, brukte også tid på å venne seg til stor bane og store rom. Men det var K-Analen og Kyrre Walle som først fikk hull på byllen. Etter litt klabb og babb i feltet, fikk Kyrre lirket ballen i mål etter egen retur, og dermed 0-1 til Anala.

V/E fortsatte med å spille langt i bakrom, men forsvarerne til K-Analen hadde god kontroll på det som kom. Rett før pause fikk K-Analen frispark fra 30 meter. Ole Jonny Thomsen slo langt inn på bakerste stolpe. Ballen gikk forbi alt og alle, og dermed 0-2 til pause og en perfekt start.

2.omgangen fortsatte som den første, dog med et større press fra hjemmelaget. Bakerst i mål stod Edvard Nordmann en meget god kamp og tok det som kom. Men midt i omgangen fikk hjemmelaget straffespark, og den satte A.H.Sandnes kontant i mål, og dermed ny spenning i kampen. Men resten av omgangen ebbet ut, og K-Analen tok en herlig start på turneringen.

K-Analen - Rauma-Kameratene

Før denne kampen, hadde også Gossen slått V/E 2-1 og også slått RK 8-1. Med det i tankene var det viktig å ikke bare vinne, men å få minst like mange plussmål som Gossen, da de ventet i siste kamp. 1-0 og 3-0 kom ved to fine langskudd fra kaptein Børge Rød. Rauma hadde lite og by på, og til pause stod det 4-0 til K-Analen.

Ved pause ble det fokusert på å gå ut og putte minst 4 til.. 5-0 kom kjapt.. 6-0 like etter.. Så kom 7-0... Da var vi like langt som Gossen på målforskjell, dog bak på scorede mål. Espen Viddal manet laget framover og 4 minutter før slutt kom 8-0, ved nevnte Viddal. Må også nevnes at Ole Marius Sæves scoret 5 mål i denne kampen. Jobben var gjort, nå stod Gossen igjen som siste hinder.

K-Analen - Gossen IL

Før kampen var det klart at Gossen måtte vinne får ta hjem pokalen, mens K-Analen klarte seg med uavgjort. Gossen stilte mannsterkt, med brødrene Starheim i spissen. Etter 5 minutter fikk K-Analen et brudd på midten og slo kjapt kontra. Et nydelig skudd fra hjørnet av 16-meteren ga 1-0 og en tidlig ledelse. Ikke lenge etter kom også 2-0, og K-Analen var virkelig i støtet. På spillermøtet før kampen ble det snakket om at Gossen var farlige på dødballer. Og det var nettopp etter en corner at en av Starheimene fikk gå opp og heade inn reduseringen til 2-1. Men omgangen var ikke ferdig, og en spillesugen Arild Nordhaug fintet seg forbi alt og alle av Gossenspillere og skøyt inn 3-1, en enorm enkeltmannprestasjon!

Etter pause var saken enkel, Gossen måtte score minst 3 mål for å vinne. De flyttet opp mye folk, og slo langt på brødrene Starheim. Bak hos K-Analen hadde både Leif Arne Johansen og Anders Häggemark løpt på seg krampe, mens Ole Jonny Thomsen også så ut til å småhalte. K-Analen var slitne, og med alle spillerne på benken skadet, ble det en laaang 2.omgang.

K-Analen ble presset lengre og lengre tilbake, og 3-2 måtte komme. Analen prøvde å flytte spillet lengre opp, men det ble med spede forsøk. Gossen slo langt, vant duellene og 3-3 kom ikke lenge etter. Nå var det full panikk hos slitne analere. 6 minutter før slutt ble ballen spilt inn til en offsideplassert(?) Gossenspiller og alene med keeper scoret han enkelt 3-4. Gossen hadde klart det umulige!

Men K-Analen ga ikke opp, flyttet opp laget og 3 minutter før slutt fikk toppscorer O.M.Sæves tråklet seg igjennom forsvaret og kunne snuble inn 4-4 til enorm jubel for K-Analen. Flere scoringer ble det ikke, og dermed kunne K-Analgutta slippe jubelen løs! Vår første pokal var i boks !

Vi takker for en flott helg, og neste år kommer vi for å forsvare årets tittel!