Det store intervjuet: Rune Moen

Rune Moen er som kjent for de fleste, på flyttefot til sørover til Bergen. Der bytter han ut fotballsko med snorkel og svømmeføtter. Før han reiser, møtte vi Rune på Blå for en kaffe og en hyggelig prat.

Først og fremst for vi takke for en fremdragende vårsesong og tabelledelse. Hvordan har du opplevd denne oppturen med laget?

- Jeg har nytt hvert et sekund denne sesongen. Vi har spilt flott angrepsfotball hele sesongen. Det at vi er en kompisgjeng som spiller i lag har nok mye å si for resultatene. Trives man både på og utenfor banen, kommer også resultatene.

Du kom til klubben rett før seriestarten i vår, hva viste du om klubben fra før, og hva fikk deg til å signere for nettopp K-Analen?

- Jeg visste ikke så veldig mye, men kjente til flere på laget gjennom mine to brødre (Sindre og Stompa). Jeg jobbet sammen med kaptein Leif, og han spurte meg om jeg ikke ville prøvespille i en treningskamp da de hadde flere mann ute med skade. Prøvespillingen gikk greit og jeg fikk et tilbud om å fortsette ut vårsesongen.

Hvordan vil du oppsummere sesongen hittil?

- Først og fremst har det vært veldig artig å spille for laget. Vi har tidvis spilt meget bra angrepsfotball og tatt mye poeng. Personlig er jeg også meget fornøyd med å ha scoret 8 mål hittil, dog det skulle vært et par til også, hehe.

Er det noen spillere på laget som har overrasket deg positivt?

- Synes det er vanskelig å trekke frem noen enkeltspillere på et lag som er ubeseiret hittil. Men vi har en veldig god og trygg sentrallinje i laget med Stensønes - Leffy - Arild og Kyrre. Terje Stensønes er lett den beste keeperen i serien, Leffy er oppoffrende og komprimissløs, Arild har ro, teknikk og er konstruktiv, mens Kyrre er alltid spillbar og har et fantastisk skuddbein.

Mens vi sitter på Blå er det flere som går forbi og gjenkjenner oss der vi sitter mot storgata. Rune vinker hilsende på fansen og forteller at laget setter stor pris på støtten fra fansen.

Hvordan ser du fortsettelsen for klubben denne sesongen og årene framover?

- Troen på å holde serieledelsen helt inn og dermed ta seriegull er stor. Vi har spilt på oss selvtilitt nå gjennom vårsesongen, og ser ingen grunn til at det ikke skal holde. Men kampene skal selvfølgelig spilles først, og vi tar ingenting for gitt. Vi skal kjempe for hvert poeng også i høst. At klubben har signert Kristoffer Moen kan ikke sees på et annet vis enn at det er en kjempesignering. Et scoop for klubben rett og slett. Det sier også sitt om ambisjonsnivået til klubben.

Er det med blandede følelser du nå forlater klubben?

- Det er litt bittersøtt å måtte forlate klubben nå som vi leder serien. På den søte siden er det godt å forlate klubben når man føler at man har bidratt til at vi ligger godt ann før høstsesongen. På den bitre siden er det kjedelig å ikkje ikle seg drakta og hjelpe laget til viktige poeng i høst.

Fansen kommer til å savne deg stort, kommer Rune til å savne fansen?

- Selvfølgelig! Vi har hatt noen fantastiske fans som har fulgt oss i år og vært vår 8.mann. Stor takk til dere! Det var også meget gledelig å se det store oppmøtet under årets Jazzkamp, da flere fikk komme å støtte laget som ikke alltid har mulighet på seine tirsdagskvelder.

Intervjuet nærmer seg slutten og vi takker for tiden vi fikk med Rune. Vi ønsker han til lykke med utdannelsen i Bergen og så sees vi på årsfesten.

- Du må få med deg at jeg mer enn gjerne spiller for klubben igjen når jeg flytter hjem til Molde en dag. Det å ikle seg den lilla drakten er en sann glede og et privilegium.

For et menneske, for en spiller og for et forbilde!