Enorm laginnsats stoppet Horns

Mange var skeptiske på hvordan værgudene kom til å oppføre seg, med både sludd, slaps og kraftig vind på morrakvisten, men heldigvis lysnet det noenlunde opp i løpet av dagen. Selv om det var surt og kaldt, holdt nedbøren seg borte. Andre som holdt seg borte var tilskuerne. Kun én tilskuer ble registrert i vår elektroniske billettløsning, noe vi er meget skuffet over. Det skal riktig nok sies at det antageligvis var mange som snek seg inn under gjerdene utover kampen, for det ble observert opptil flere personer ved sidelinja til pause.

Mange var spente på nivået til nykommerne Horns, ettersom de hadde slått MAU 7-3 i sin første kamp. Vi visste også at de hadde flere store profiler i stallen. Og mistanken vår ble fort bekreftet nå kampen startet. Romsdal Horns trillet mye ball og holdt kula i laget. De var gode med ballen, treffsikker med pasningene og dominerte ballinnehavet i løpet av kampen. Men K-Analens helter kjempet som løver og var dødelig effektive. Der Horns brukte langt tid uten å skape allverden, var lillatrøyene mye mer direkte og kontret inn flere mål på brudd. Det var nesten som å se Barcelona mot Bayern Munchen... Nesten!

Jevn førsteomgang

Som nevnt, var det Romsdal Horns som hadde ballen mest, men uten å skape så mange farligheter. Det stoppet seg som regel rundt 15 meter, og heroisk innsats fra både forsvar og midtbane sørget for at det meste ebbet ut i ingenting. Og opptil flere ganger fikk vi til kjappe kontringer som tok motstanderen på senga. Vår eminente sisteskanse, Terje Stensønes, gjorde også en kjempekamp og sørget for å hamle opp med mesteparten av det lille som snek seg gjennom forsvaret vårt.

Men matchen startet på verst tenkelige måte for K-Analen. Horns fikk etter få minutter lagt inn et hardt og lavt innlegg fra kanten. Kaptein, Leif Johansen, som ellers spilte en strålende kamp, var uheldig og satte ballen i eget nett. Heldigvis gikk det ikke mange minuttene før reduseringen kom. Vi fikk brutt Romsdal Horns' oppbyggende spill og kom på den første av mange kontringer i løpet av kampen. Arild Nordhaug tredde til slutt målgarantisten Kyrre Walle nydelig gjennom, og han satte ballen sikkert bak vår tidligere andrekeeper, Kristoffer Nilsen.

På dette tidspunktet i kampen måtte vi stå i mot et ganske tøft press, og kun flere mesterlige redninger fra Stensønes hindret baklengsmål. Men til slutt måtte selv han gi tapt da Horns gikk opp til 2-1. Analene mistet ikke motet av den grunn, og ikke lenge etter var det duket for ny kontring. Nordhaug fikk spilt opp til Walle, som fra 10-12 meter dundret ballen i nota bak en sjanseløs Nilsen i Horns-buret. Og da fikk K-Analen blod på tann! For tredje gang viste Nordhaug-Walle-kombinasjonen å være en suksess da Kyrre mottok ballen fra Arild, tok et par dansesteg med en Horns-forsvarer, før han klinket inn 3-2 til K-Analen! Dette så også ut til å bli pauseresultatet, men like før dommeren blåste i fløyta kom utligningen til 3-3. En jevn omgang var unnagjort, der Horns styrte mesteparten av spillet, mens K-Analen virket skumlest og mest effektive når de kom fremover.

Enorm vilje og laginnsats

I 2. omgang viste K-Analen kanskje den beste laginnsatsen siden vi ble stiftet i 2011. Med 100% helhjertede løp, både offensivt og defensivt, kombinert med stor offervilje og innsats, sørget vi for å gå opp i 4-3 bare etter få minutter. Arild Nordhaug fikk etter hvert ballen og sendte den videre til gjett hvem? Kyrre Walle satte inn sitt fjerde for dagen med sitt fjerde skudd på mål. Dødelig effektiv som en toppspiss skal være!

Utover i omgangen bli vi mer og mer selvsikre og får til litt mer av vårt eget spill. Forsvaret spilte også en stor kamp og beholdt roen i stressende situsjoner, slik at vi fikk holdt ballen lengre i laget. Midtveis i omgangen får vi nok en kontringssjanse. Nok en gang var det Arild Nordhaug som regisserte, men målscoreren var forbløffende nok ikke Kyrre Walle. Denne gangen var det Marius Stensønes sin tur som kom på et flott løp ute til venstre. Han mottar ballen og knaller den utagbart i nota! Med 5-3 følte vi oss litt mer trygge, spesielt ettersom klokken tikket sakte, men sikkert mot kampslutt.

Romsdal Horns satte inn sitt siste gir i håp om å få noe ut av kampen på tampen. Dette førte til et stort press, men flere gode blokkeringer, og ikke minst en verdensklasseredning av Terje Stensønes, gjorde at vi holdt unna. Og jo mer Horns presset fremover, jo mer åpnet sjansene for et brudd mot. Og det var nettopp dette som skjedde når Nordhaug for femte gang serverte Walles femte scoring. Kyrre gikk på et smart diagonalløp og Arild spilte en langball fra eget forsvar. Kristoffer Nilsen kommer på halvdistanse og kolliderer nesten med egen spiller som så vidt stusser ballen videre mot eget mål. Kyrre Walle er selvfølgelig på pletten og kan enkelt heade inn sitt femte mål for kvelden i åpent mål. For øvrig også Walles mål nr 30 totalt i Analdrakta! 6-3 og game over!

Romsdal Horns fikk riktignok lønn for sitt harde press helt mot slutten da et langskudd ble satt utagbart bak Stensønes via stolpen. Like etter blåste dommeren for siste gang og dermed endte det hele med 6-4 i K-Analens favør. En meget godt gjennomført kamp av alle involverte!

Storfornøyd måljeger

Etter kampen fikk vi så vidt huket tak i kveldens femmålsscorer, Kyrre Walle. Han var naturlig nok veldig fornøyd med egen innsats, men var kjapp med å også trekke frem laget som helhet. - Jeg hadde veldig god uttelling i dag. Tror jeg hadde 5 avslutninger og 5 mål, men det er først og fremst laginnsatsen jeg vil berømme i dag. Alle var veldig på hugget og jeg tror samtlige leverte årsbeste, sier den notoriske målscoreren. Også manager Anders Häggemark var strålende fornøyd etter kampen. - Dette er det beste jeg har sett fra gutta på lang tid, om ikke det beste noensinne. Hvert eneste ledd jobbet knallhardt og sørget for en meget sterk seier over en veldig god motstander. Nå skal det bli godt med en liten pause der vi kan nyte tabelltopp et par uker før det smeller til igjen mot Lokomotiv Gagnat, forteller en smilende Häggemark.

PS: Neste kamp går altså ikke av stabelen før 23. mai grunnet helligdagene i mai. Da er det duket for nok et tøft oppgjør mot Lokomotiv Gagnat som også står med full pott etter tre kamper. De slo for øvrig MAU 4-2 i den andre kampen torsdag kveld, og vil nok by på tøff motstand. Vi kommer med mer info når det nærmer seg!