Flyplassen sendt hjem i skam

I det som av mange var spådd å bli jevn batalje, ydmyket K-Analen stakkars Molde Airport United, og sendte de hjem med hele 1-6 i kofferten. Kan ikke akkurat ta med den som håndbagasje!

Det var duket for toppoppgjør da K-Analen og Molde Airport United barket sammen på tirsdag. Serieledelse stod på spill, treningskamper skulle revansjeres og alt lå til rette for en tøff og jevn kamp. Men når dommeren blåste for siste gang stod det hele 6-1 i K-Analens favør!

Farlige cornere

Ballet startet med et hardt hjørnespark fra Kyrre Walle som gikk via en MAU-spiller og i mål. 1-0! Kyrre skulle senere vise at dette ikke var noe lykketreff, da han på samme vis satte spikeren i kista med 6-1. Cornere har vanligvis ikke vært synonymt med mål for K-Analen denne sesongen, men i dag resulterte de altså i 2 mål. Selvmål, men like fullt mål.

2-0 kom ikke lenge etter, da den notoriske målsniken Jan Ove Berg fikk satt inn 2-0 på karakteristisk Berbatov-vis. Og når vi gikk opp til 3-0 ved Kyrre Walle, som banket ballen utagbart nede i hjørnet, begynte vi å få troa på at dette kunne gå veien. Skepsisen var nemlig stor før kampen, siden vi hadde blitt gruset til de grader av Flyplassen i så og si samtlige treningskamper i vinter. Men i dag beviste gutta at kamp er kamp og trening er trening.

Enorm laginnsats

Selv om Flyplassen også hadde sine sjanser, var dette stort sett skudd fra lengre distanse som aldri virkelig truet vår eminente sisteskanse, Terje Stensønes. Dette skal både forsvaret og midtbanen ha en stor del av æren for. Alle kriget med hjertet utenpå drakta, og spesielt midtstopper og kaptein Leif Johansen stod frem som en bauta i forsvaret vårt. Når vi mot slutten av 1. omgang fikk ett gult kort på Hans Riksfjord etter en skikkelig kroppstakling, viste vi virkelig hva som bor i dette laget. Med en mann mindre kjempet vi som løver og klarte å stå i mot presset, som naturlig nok ble større og større fra Flyplassen når det var 7 mot 6. Vi red stormen av og kunne gå strålende fornøyde til pause med en solid 3-0-ledelse.

Slapp med skrekken

I 2. omgang fikk vi oss en tidlig kalddusj da en ellers meget solid Leif Johansen bommet med et tilbakespill til keeper. Ballen var alt for løs og flyplassens spiss kunne enkelt snappe ballen og redusere til 1-3. Da skjønte vi fort at 3-0 til pause ikke nødvendigvis betyr seier. Spesielt ikke i bedriftsfotball! Men scoringen utløste ikke noe særlig stormløp fra flyplassens side, og kampen var inne i vårt spor. Vi spilte sikkert med ballen og fikk tiden til å jobbe for oss.

Sterk sluttspurt

Man skulle kanskje tro, til tross for våre topptrente spillere, at litt av piffen kom til å forsvinne mot slutten av kampen. Men den gang ei! Aksel Nordhaug fikk ballen inne på flyplassens banehalvdel og avanserte frem til skuddhold. En rakett ble fyrt av som dundret inn i nettet til 4-1. Og like etter kom Børge Rød i fint driv framover. Han fikk 2 motspillere på seg, men så med sitt våkne blikk en umarkert Arild Nordhaug som hadde sneket seg bak forsvarslinja. En elegant chip mellom forsvarerne og Nordhaug kunne enkelt sette inn 5-1. Kampen var avgjort! Men vi ga oss ikke med dette. Som tidligere nevnt, smalt Kyrre Walle en corner inn i feltet som via en flyplass-spiller gikk inn til 6-1. Ydmykelsen var et faktum!

Når dommeren blåste for siste gang utløste det seg enorme gledesscener. "ANALA!!\ runget over hele kunstgressbanen, mens skuffede, og til dels bitre flyplassere, gikk slukøret av banen. K-Analen: Top of the League!