Fortjent seier til slutt

Før kampen var det knyttet stor spenning til dette oppgjøret. Lagene har trent sammen i vinterpausen i 2 år, og kjenner hverandres svakheter og styrker meget godt. I fjor ble det en seier til hver av lagene, så det var spente supportere til hvert lag som tok turen til Lubbenes Kgb torsdag kveld.

Årsverste i 1.omgang

Når kampen ble sparket igang, ble det straks tydelig at MAU ikke kom for å spille fotball. Laget la seg bak med 3-4 mann og slo langt, langt og atter langt. Ikke hadde de en Jostein Flo som kunne ta imot de høye ballene heller, og det kontante forsvaret til K-Analen hadde stort sett god kontroll på det meste som kom.

K-Analen skapte heller ikke det store i starten, men kjempet godt. MAU spilte og til tider ufint, og hardest gikk det ut over Marius Stensønes, som til stadighet ble sparket på og ned av MAU-spillere på etterskudd.

Etter 10 minutter slo MAU nok engang langt fra forsvaret og Anders Häggemark vant sin hodeduell, men desverre gikk headingen i bakhodet til en MAU-spiller, og dermed spratt ballen på merkelig vis inn i mål bak en utspilt Terje Stensønes. Etter ledermålet la MAU seg, om mulig, enda lavere på banen og slo stort sett ballen vekk i panikk hver gang K-Analen nærmet seg mål.

Resten av omgangen kan man egentlig sette en stor strek over, da ingen av lagene skapte noe som helst som er verdt å nevne. K-Analen har vel aldri gått av en omgang uten å ha lagd en målsjanse. 0-0 i målsjanser etter 1.omgangen, men MAU ledet ufjortjent 0-1.

Nytt lag på banen

I pausen ble K-Analen enige om å presse særdeles høyt, og det funket utmerket! Helt fra starten av omgangen ble MAU presset tilbake til egen målgård, og slo ballen vekk i panikk flere ganger. K-Analen holdt trykket oppe og kom til flere brukbare målsjanser. MAU skapte ingenting nå heller, og det lå et mål til K-Analen i luften. Rundt 10 minutter inn i omgangen fikk midtbanemaestro Arild Norhaug ballen 15 meter fra mål... Han dro lett vekk et par svimle MAU-spillere og smalt ballen kontant i nettet, klistret nede i stolperoten. Presset hadde gitt uttelling!

Kaptein for anledningen, Anders Häggemark, fortsatte å mane sine menn til å stå høyt og presse etter utligningen. Men som alle vet, er det slitsomt å holde et enormt høyt press gjennom en hel omgang, så MAU fikk låne ballen i noen minutter etter scoringen, uten å komme til noen målsjanser. Resten av kampen var det K-Analen som igjen kjørte, med høyt press, kontant forsvarspill og iherdig jobbing av alle mann. Det var tydelig at MAU var fornøyde med 1 poeng, mens K-Analen gikk for full pott og stormet fremover.

K-Analen produserte mange cornere, og der er laget farlige. En hard corner fra Kyrre Walle resulterte i klabb og babb foran keeper, og ballen spratt i tverrligger og ut! Utrolig nære 2-1 der. Noen minutter senere kom MAU på en sjelden overgang og Jarl Frøysa fyrte av fra langt hold, og skuddet gikk stolpe ut. Dog så det ut som keeper Terje hadde god kontroll på skuddet. MAU noterte seg uansett for sin første og siste sjanse i kampen!

Klokken viste 5 minutter igjen, og K-Analen presset hardt. Nok en god corner fra Kyrre Walle resulterte i et skudd som gikk via en MAU-spiller og ut til innkast nede ved cornerflagget. Kastet ble tatt raskt til Aksel Nordhaug, som slo hardt inn. Inne i feltet ble det fram og tilbake, før HANS RIKSFJORD (!!) fikk ei tå på ballen og pirket den over streken til 2-1 ! Enorme gledescener utspilte seg på banen, dette var viktig og fortjent for Anala!

Det var 3 minutter igjen på klokken når 2-1 målet kom. MAU prøvde faktisk å komme seg i angrep(!) og fikk en corner, men den ble resultatløs og K-Analen rodde iland en herlig 2-1 seier!

"Jeg er alltid oppe på cornere og har følt at årets første mål var rett rundt hjørnet, men at det ville komme 3 minutter før slutt, og at jeg skulle bli matchvinner, hadde jeg aldri trodd! Fy faen for en herlig følelse å se ballen gå i mål", kunne Hans Riksfjord fortelle vår utsendte reporter etter kampen.

Dermed står K-Analen fortsatt med full pott etter 4 kamper (Vard har trukket laget). Neste motstander er Fylkeshuset, og det bruker å bety en målrik kamp. Fylkeshuset, til motsetning av MAU, prøver å spille ball!

PS: Verdt å merke seg at kaptein for MAU, Gard Frøysa, var den eneste spilleren som nektet å være med på "Handshake for peace" etter kampen. Kretsen sier at dette ikke er akseptabelt og vil vurdere saken.

PSS: Anders Häggemark fikk sin første kamp som kaptein for laget på torsdag, da den vanlige kapteinen startet på benken.