K-Analen fikk sin revansj mot Forza Ferske

Bendik Tangen (t.h.) prøver å forklare hvorfor det raknet litt på slutten av kampen.

Fjorårets semifinale mot Forza Ferske som endte 0-6, satt nok friskt i minnet til mange K-Analen-fans. Det var derfor meget godt å få vist hvem som er sjefen og gå seirende ut av årets oppgjør med 3-2.

Strålende sommervær la en perfekt ramme rundt gårsdagens kamp. Det var nydelige spilleforhold på Lubbenes, og spillerne var ivrige etter å hanke inn 3 poeng etter at vi måtte nøye oss med ett sist mot Bankers FK.

Men sommervarmen bød også på problemer. De lilla er ikke kjent for å være spesielt flinke til å opprettholde væskebalansen, hverken før, under eller etter kamp. Spesielt etter at vannforvalter, Leif Johansen, ikke var med i dagens tropp. Heldigvis tok en snartenkt Bendik Tangen grep, og dro med seg Arild Nordhaug opp i bilen. Der lå det opptil flere tomme Imsdalflasker som ble tatt med bort til garderobeanlegget. I garderoben til slitne Meek-spillere, som akkurat var ferdige med sin kamp, fikk vi fylt opp flaskene og skandalen var heldigvis unngått.

Jevn 1. omgang

Når det gjelder selve kampen, så virket det ikke som K-Analen hang helt med til å begynne med. Om det vannsituasjonen eller andre ting som påvirket oss, vites ikke, men det var Forza Ferske som tok tak fra start. De hadde ballen mest og selv om de ikke kom til noen særlige sjanser å snakke om, hadde de en rekke cornere og ballen høyt oppe på vår banehalvdel. K-Analen slo bare lange baller opp, og virket ikke å ha noen matchplan i det hele tatt.

Vi fikk heldigvis rettet opp og justert litt, og etter en heller dårlig åpning, kom vi mer med i kampen. Etter hvert var det vi som styrte mesteparten av spillet og kom frem til noen farligheter. Men som så ofte før, så stokket det seg litt foran mål.

Etter omtrent halvspilt omgang skulle det der i mot løsne. Arild Nordhaug mottar ballen på midtbanen og drar elegant av en mann, før han fosser fremover og får spilt fri Tore Boksasp på hjørnet av feltet. Boksasp ser ut til å nøle litt med ballen og drar seg nesten helt ned til dødlinja. Men idet det ser ut til at sjansen er forspilt, smeller han til og ballen suser inn i nota. En flott scoring av den høyreiste spissen, og ledelse til Anala!

Etter dette fortsetter kampen i samme sporet. Forza har noen småsjanser de også, men ikke noe som kunne overliste Terje Stensønes helt bakerst. Med dette ebbet omgangen ut, og nok en gang kunne K-Analen gå til ledelse med 1-0, noe vi har gjort opptil flere ganger tidligere i sesongen med variert utfall.

Samme sporet

Etter en kort pauseprat ble den andre omgangen satt i gang. Forza Ferske virket ikke å ha flere gir å gå på, og kampen kom inn i det samme sporet som før pause. K-Analen hadde god kontroll, men med 1-0 er man aldri trygg. Det skulle heldigvis Arild Nordhaug gjøre noe med.

Etter ca 7 spilte minutter fikk Kyrre Walle kontroll på ballen utenfor feltet, men får ingen skuddmulighet. Han trillet derfor videre til Nordhaug i bedre posisjon. Midtbanespilleren la ballen til rette og fyrte av. Ballen suste i mål og det stod 2-0 på resultattavla. For øvrig Nordhaugs femte mål for sesongen, noe som gjør han til foreløpig toppscorer. Anallegenden Kyrre Walle, som står med 69 mål for klubben, har slitt med å finne målformen i årets sesong, men ser ut til å inntatt servitørrollen i stedet. Dette var lysluggens fjerde assist så langt.

Nullen sprakk - igjen

2-0 er som kjent en livsfarlig ledelse i fotball, og smultringen glapp igjen med knappe 5 minutter igjen på klokka. Først er det Walle som har er stor sjanse til å punktere kampen, men skuddet hans blir blokkert. I stedet kjører Forza Ferske på med en kjapp en kontring, og etter ett flott innlegg langs bakken får spissen deres satt inn reduseringen.

tidligere har K-Analen blitt grepet av panikk når motstanderen har redusert, men dette var i hvert fall en liten smule mindre synlig i går. Like etter målet går ballen litt frem og tilbake mellom lagene før stoppergiganten Bendik Tangen, som nok en gang var bunnsolid i forsvaret, sendte ballen opp mot Stephan Hansen. Den duellsterke nysigneringen kom først på ballen, og nærmest klarerer ballen opp i lufta. Ballen ser ut til å gå via Forzas stopper og ufarlig inn til keeper. Men til tross for at bærsesongen ennå er et stykke unna, var tydeligvis målvakten på leiting. For ballen spratt på litt komisk vis over henne (!) og inn i målet. 3-1 og nå måtte det da være avgjort?

Men Forza Ferske hadde ikke gitt seg, og nesten direkte fra avspark fosser de gjennom midten. Noe passivt forsvarsspill gjør at Ferskespilleren kunne ta ballen enkelt med seg og fyre av fra rundt 10 meter. Utagbart for Stensønes og dermed 3-2.

Heldigvis ebbet kampen ut med dette uten særlig mer dramatikk. Tre nye poeng var i boks, og kampen i fjor høst var revansjert!

Livestream

Meget spennende var det at K-Analen i går kveld prøvde seg på et helt nytt konsept. Nemlig livestreaming av kampen via en app som heter Periscope. Detaljene rundt dette skal vi komme tilbake til, men vi skal prøve å få vår medieansvarlig til å gjøre dette så ofte som mulig. Noe som vil være svært kjærkomment for fans som enten bor langt unna Lubbenes, eller ikke har tilgang til TV2 Sport Bedrift Premium.

Denne første gangen må ses på som et prøveprosjekt, men uoffisielle rapporter antyder at et firesifret antall følgere så sendingen vår i går. Mulig det var tre også, eller to. Eller kansje ett. Uansett, dette er noe vi skal prøve å fortsette med.

I går var det kun omgang nr 2 som ble streamet siden Kyrre Walle kom meget uforberedt med usle 33% strøm på videoenheten sin. Dette lover han at aldri skal gjenta seg, og dermed kan fans over hele verden glede seg til herlig livesending allerede til neste kamp som er mot Rema 1000 21. juni kl 21:00 norsk tid.