K-Analen ned fra tabelltoppen

Tirsdag kveld kom altså årets første tap for K-Analen. Etter en jubelsesong som har overgått alle forventinger til nå, ble vi kraftig satt på plass mot Molde Jarnvare. Vår motstander hadde brukt sommerpausen godt og forsterket laget, men mesteparten av skylden for tapet må vi legge på våre egne prestasjoner. Vi hang rett og slett ikke med og verken pasninger eller mottak satt for noen av oss.

Dårlig vær

Det blåste godt på KGB tirsdag kveld, og regnet pisket over banen. Kanskje var det litt av årsaken til den kollektive svikten? Det ble vanskelig å spille det karakteristiske finspillet vårt når både ball og bane var sleip som en ål. Dette var faktisk årets første kamp i regnvær, men om vi skal ha noen forhåpning om seriegull må vi prestere i alle slags forhold. Sjansen er vel stor for at det blir mer drittvær utover høsten.

Første omgang var noenlunde jevnspilt og ingen av lagene hadde noe særlig til sjanser. Spillet var preget av tekniske feil og dårlige pasninger. K-Analen var farlig frempå ved et par anledninger, men det sviktet som regel i det siste trekket. Det var likevel Molde Jarnvare som skulle gå til pause med ledelse, etter at de fikk lurt ballen forbi Terje Stensønes på tampen av omgangen. Vi har vært under med 1-0 til pause tidligere også, men den gangen snudde vi det til vår favør. Det skulle vi ikke klare denne gangen.

Årsverste

Vi var optimistiske foran 2. omgang og det var ikke noe å si på tenningen. Men det vi presterte i andre halvdel må ha vært årsverste for K-Analen. Mens vi spilte, om mulig, enda dårligere, klarte faktisk Jarnvare og heve seg etter pausen. Anført av nyinnkjøpte unghester satte de ytterligere to baller bak Stensønes, slik at stillingen var 0-3.

Da bestemte lagets toppscorer, Kyrre Walle, seg for å ta grep. Direkte fra avspark fosset han fremover med ballen og fyrte av en rakett som suste ned i hjørnet, utagbart for keeper. 1-3 og nytt håp. Etter reduseringen satset K-Analen mye fremover. Dette etterlot enorme rom for Jarvarespillerne å boltre seg i. Gang på gang kom de i overtall fremover og kun flaks hindret flere baklengsmål. Men til slutt skulle den offensive satsingen straffe seg da 1-4 ble satt inn på lekent vis. Årets første tap var et faktum.

Super tuesday

Med gårsdagens tap måtte K-Analen se at Molde Airport United passerte dem på tabellen for første gang i år. De vant enkelt sin kamp 5-1 over den falne stormakten Samvirkelaget. Det er dermed duket for en uhyre spennende kamp neste tirsdag. Med tap der vil nok seriegullet havne på flyplassen, men K-Analens staute karer vil gi alt for å hindre nettopp det. Det ryktes at kampen skal sendes på TV2 Zebra, men vi vil gjerne at fansen trosser høstværet og møter opp på Lubbenes for å støtte sine helter.

Årets første møte endte med 6-2 i vår favør, men formkurvene til de to lagene peker motsatt vei. Det må dermed en skikkelig mobilisering til for å snu den dårlige trenden.