K-Analen så rødt og gikk på stortap

Alt lå til rette for festfotball da Lubbenes KGB skulle servere storoppgjøret K-Analen - Romsdal Horns, i strålende fotballvær. Men når dommeren blåste i fløyta for siste gang, var det nok bare Horns som kunne skryte på seg festfotball. K-Analen ble til tider rundspilt av ballsikre motstandere, og Terje Stensønes måtte plukke hele 10 baller ut av eget nett. Mye av skylden må nok legges på kaptein Leif Johansens skuldre, etter at han fikk se det røde kortet tidlig i første omgang.

Men det hele startet strålende for våre lilla helter. K-Analen presset høyt og stresset den seiersvante motstanderen. Og kun etter få minutters spill sendte Marius Stensønes et langt innkast inn i boksen. Arild Nordhaug var kvikkest i oppfattelsen og fikk plassert ballen ned i hjørnet, utagbart for sisteskanse Kristoffer Nilsen. Like etterpå fikk storscorer Kyrre Walle muligheten etter å ha blitt spilt fri. Skuddet hans blir først reddet, men på egen retur fikk han headet ballen kontrollert i nota. 2-0 og en pangstart på matchen for K-Analen!

5 mot 7

Men det som skjedde videre i kampen ble et mørkt kapittel for de lilla heltene. Først blir midtbaneanker Trond Myrland soleklart tatt, uten at dommeren løfter en finger. Deretter vinner Marius Stensønes tilbake ballen og slår den i hånda på en Horns-spiller. Ingen hands dømmes, og sekundet etter kommer Stensønes for seint inn i neste duell. Resultatet blir gult kort og frispark i farlig posisjon. Frisparket sniker seg selvfølgelig i mål, og K-Analen må spille 6 mot 7 de neste 5 minuttene.

Og som om det ikke var nok: Et par minutter senere får Leif Johansen ballen for langt foran seg og slenger seg inn i en takling med stor kraft. Dommeren tolker det som meget farlig spill og viser kapteinen det røde kortet. Noe strengt idømt innrømte dommeren etter kampslutt, men det betydde uansett at vi nå måtte spille resten av kampen med en spiller mindre, i tillegg til at nevnte Stensønes fremdeles var ute på grunn av det gule kortet. Dette førte til at Horns kunne gjøre omtrent som de ville, og til pause var stillingen 4-2 i deres favør.

Overkjøring i 2. omgang

Analen hadde fremdeles et lite håp om poeng, selv om det kom til å bli tøft utover i neste omgang. Og etter noen minutter fikk vi reduseringen vi trengte. Marius Lie slår et hardt frispark mot mål, og etter litt klabb og babb får Kyrre Walle foten på ballen og smeller den inn via stanga. 4-3 og match on! Men reduseringen ga ikke den effekten vi håpte på, og Romsdal Horns overkjørte oss resten av omgangen. Med kjapt pasningsspill og god ballkontroll ga de seg ikke før de hadde satt ytterligere 6 baller bak en fortvilet Terje Stensønes.

"Det var meget synd at vi pådro oss de kortene i første omgang, for før det hadde vi god kontroll og ledet komfortabelt. Det ødelegger hele matchen for oss, og jeg tror nok resultatet hadde blitt noe helt annet om vi hadde vært 7 mot 7 hele kampen", kommenterte en skuffet Anders Häggemark etter kampen. Sisteskanse Stensønes var ikke like nøktern etter kampen, og var fly forbanna etter at disiplin og koking nok en gang kostet K-Analen dyrt. "Utrolig unødvendig av både brodern (Marius Stensønes, journ. anm.) og Leif. Når vi leder kampen 2-0 skal vi klare å holde hodet såpass kaldt at vi kan unngå slike situasjoner. Og vi er heldige som slipper kort på Marius Lie like etterpå også. Hadde vi ikke allerede vært 2 mann mindre, hadde nok han også fått noen minutter på sidelinja. Jeg er utrolig skuffa, og håper klubben nå klarer å få bukt med dette problemet. Vi har klart å skjerpe oss i forhold til kjefting på dommeren, men i går var det også tendenser til dette. Dette må vi holde oss for gode til!" sa en tydelig irritert målvakt etter kampen.

Kaptein Leif Johansen var selvfølgelig langt nede etter kampen i går, og beklaget seg for både lagkamerater og fans. "Må vel bare legge meg flat og ta på meg skylda. Selv om både dommeren og Horns syns det var strengt dømt. Blir ikke kamp på meg før til høsten nå, så jeg håper virkelig gutta snur kjerringa mot Samvirkelaget slik at vi ikke blir hektet av i gullracet".

På den positive siden kan vi nevne at det ble satt publikumsrekord i finværet i går, med hele 13 tilskuere som satte sitt preg på kampen. Synd de måtte gå skuffede hjem, men vi håper de stiller opp nok en gang når det er duket for nytt storoppgjør mot Samvirkelaget. Denne kampen går 17. juni kl 21:00 og er for øvrig siste seriekamp før sommerpausen.

PS: Leif Johansen får altså en kamps karantene etter utvisningen i går, og må dermed stå over mot Samvirkelaget.