K-Analen startet høstsesongen med 3 poeng

K-Analen har hatt en tendens til å slite når høstkampene starter, men skal vi tolke ut i fra gårsdagens batalje, ser det mye lysere ut i år. Motstander var Lokomotiv Gagnat som var så heldige at de skulle spille en ny kamp like etter den mot oss. Den endte for øvrig med 4-2-tap mot Årø BK, som dermed tok årets første seier.

Pangstart

Publikum hadde så vidt rukket å få kjøpt seg vafler og kaffe før K-Analen var oppe i ledelsen. Kun et par pasninger på midten før Arild Nordhaug stakk i bakrommet. Trond Myrland slo en utsøkt stikker, og alene med Lokomotivets keeper var Nordhaug iskald og satte ballen enkelt i nota. Kun 13 sekunder stod det på klokka, og 1-0 til Anala! Etter det tidlige målet roet det seg litt, men midtveis i omgangen fikk Marius Stensønes ballen fra sølvreven Preben Rokstad. Han vendte opp og knallet til. Ballen suste opp i vinkelen til 2-0! Stensønes som for øvrig var leiesoldat for kvelden, da både Aksel Nordhaug og Børge Rød måtte melde forfall til kampen.

K-Analen hadde stort sett god kontroll gjennom hele omgangen og begrenset Gagnats sjanser til langskudd. De hadde opptil flere frispark i god posisjon, men forsøkene gikk enten langt utenfor eller rett i analblokka. Men få minutter før pause fikk de plutselig en gratismulighet. En tellefeil i forsvaret gjorde at Kjartan Gagnat plutselig stod helt alene med Terje Stensønes. Han gjorde ingen feil og reduserte til 2-1. Dette stod seg også inn til pause.

Full kontroll

I andre omgang hadde K-Analen full kontroll på oppgjøret. Tempoet var ikke av det ypperste, men med et tett kampprogram i høst, var det nok klokt å spare på kreftene og bare kontrollere inn seieren. 3-1 kom tidlig i 2. omgang da Marius Stensønes la fint inn til midtbaneelegant Trond Myrland. Han hadde få problemer med å bredside ballen i mål. Men like etter skjedde noe som kunne fått fatale konsekvenser. Preben Rokstad kommer for sent i en duell med Lokomotivets Åsleif Gagnat, og blir belønnet med det gule kortet. Det betyr 5 minutter med 6 mot 7, og K-Analen er vel ikke akkurat best kjent for å være gode i undertall. Men Gagnat maktet ikke å omsette overtallet i uttelling. I stedet var det K-Analen som fikk kontre med debutant Robert Solheimdal i spissen. Han får etter hvert servert til måljeger Kyrre Walle, som får en enkel jobb med å sette inn 4-1 helt inne ved stanga.

På tampen av kampen hadde K-Analen flere muligheter til å score både 3 og 4 mål til, men det skulle bli med kun ett. Arild Nordhaug spiller vegg med Walle foran mål og legger til slutt ut til Marius Stensønes som kontrollert setter inn 5-1 fra 5 meters hold. "En solid gjennomført kamp uten å bruke alt for mye krefter", var kaptein Leif Johansens kommentar etter kampen.

Neste kamp for våre lilla helter er torsdag 28. august mot Årø BK. Kampstart kl 22:00!

PS: Nysigneringen Robert Solheimdal pådro seg en strekk på fremsiden av låret midtveis i andre omgang, og det er høyst usikkert om han blir klar til neste kamp. Legeteamet jobber på spreng, men de antar at skaden betyr minst et par uker på sidelinjen.