Kyrre "OlaRover" Walle er i rute før seriestarten

Seriestarten nærmer seg med stormskritt og sparkes igang allerede kommende torsdag. I den anledning har vi slått av en liten prat med toppscoreren fra i fjor, og mannen som har flest mål totalt for klubben.

Kyrre er til daglig lærer ved Kviltorp skole, og vi fikk tatt praten over en cola mellom to klassetimer.

På torsdag sparkes serien igang igjen med kamp mot VARD Elite, er du og laget i rute?

- Jeg må si at jeg som alle andre på K-Analen fotball gleder meg enormt til sesongen sparkes i gang på torsdag. Vi har nå ligget i hardtrening hele vinteren og er klar for kamper som betyr noe.

Laget har prestert godt på treninger i vinter og det forventer jeg at vi vil fortsette med. Personlig føler jeg at jeg er i god form og jeg forventer å prestere bra fra første avspark.

Har du hatt noen områder du har fokusert på i vinter på å bli bedre på?

- Hovedfokuset mitt i vinter har vært bevegelse. Jeg prøver alltid å skape rom for meg selv, og mine medspillere. Jeg ønsker å bli en bedre tilrettelegger for mine medspillere og jeg har selvsagt hatt fokus på avslutninger.

I fjor ble dere nr.2. Kan dere ta steget helt opp i år?

- Andreplassen i fjor var utrolig bitter. Vi ledet serien lengen, men det ble for tøft på høstsesongen. Vi mistet Rune Moen som senere ble kåret til årets spiller og savnet av han ble vel stort sure høstkvelder. Foran denne sesongen har vi signert Marius Stensønes, mens brødrene Nordhaug har prestert på et veldig høyt nivå i hele vinter, så jeg mener at vi har et minst like godt lag nå som vi hadde foran forrige sesong.

Hvem vil du si er favoritter i årets sesong?

- Ambisjonene må jo være gull, men det kan bli tøft. MAU er betydelig svekket fra fjoråret og jeg forventer at vi skal komme foran dem, men det er andre nye lag med som kan være harde. Vard ELITE fra Aukra vet jeg lite om, men Romsdal Horns skal ha med seg en del brukbare spillere. Men jeg vil påstå at vi vil bli å finne i gullkampen.

Første sesong scoret du 3 mål, ifjor hele 15. Hvor mange kan vi forvente i år?

- At skåringsraten gikk opp fra første sesong var helt naturlig. Jeg var priviligert som fikk spille på topp for et meget godt lag i fjor. Jeg forventer å ligge på omtrent samme antall skåringer i år. I år så vil vi også føre statistikk på antall assist, det er også en statistikk jeg ønsker å hevde meg på.

Er det viktig for fotballspillere å trives privat for å prestere på banen?

- Jeg trives veldig godt hjemme og har det fint der, men jeg tror ikke det er det som er det viktigste for å prestere på bana. Det er viktig at vi har et godt miljø og samhold på laget slik at spillerene trives på trening og kamp. Da vil spillerne prestere og resultatene vil komme.

Til slutt har vi fått vite at Styreleder Anders Häggemark har avvist flere henvendelser på deg i vinter fra klubber som ønsker en målgarantist. Hvordan forholder du deg til det?

- At Anders har avist bud på meg plager meg overhodet ikke. Jeg har ingen ønsker om å spille for noen andre enn Anala!

Skoleklokken ringer inn til ny time og vi takker for intervjuet. Vi ønsker Kyrre "OlaRover" Walle og K-Analen lykke til med årets sesong!