Årets første tap

Åpen kamp

Kampen startet med at Dalelia gikk hardt ut og satt opp tempoet fra start. De fikk en tidlig 1-0 ledelse før K-Analen tok mer tak i kampen og kjørte siste halvdel av første omgang. Vi hadde flere gode sjanser, men en god keeper og dårlige touch fra Kyrre Walle gjorde at det ikke ble noe mål. I stedet var det Dalelia som kunne kontre inn et mål helt på tampen av første omgang og gå til pause med 2-0.

Andre omgang var ren enveiskjøring fra K-Analens side. 2-1 kom tidlig i omgangen etter at Kyrre Walle slo en hard corner inn i feltet. Keeper klarte ikke å holde ballen og Arild Nordhaug stod som vanlig lurt plasert i feltet og pirket våkent inn 2-1. Etter å ha sløst en haug med sjanser bestemmer Aksel Nordhaug for å gjøre det selv. Han henter ballen langt inn på egen banehalvdel og setter fart. Han runder et par motspillere før han elegant setter ballen i mål til ellevill jubel fra fansen.

Avgjørelsen

Etter 2-2 skåringen fortsatte K-Analen å styre kampen. Det ble produsert mange store sjanser som stjernen i Anala ikke klarte å omsette i mål. Banens beste var Kristoffer Hagseth som gang på gang hentet frem redninger av ypperste klasse. Han reddet forsøk fra Kyrre Walle og Rune Moen og fikk ved noen anledninger også hjelp fra treverket. Da K-Analen jaget seieren i sluttminuttene ble det satset for offensivt og Dalelia fikk muligheten på en kontring. En lang ball ble spilt over forsvaret vårt og en utrustende Terje Stensønes kunne ingenting gjøre da Dalelias spiss hadde gjort et perfekt timet løp og kunne sette ballen i en bue over Stensønes. Et desperat forsøk på utligning i siste spilleminutt førte ikke til noe annet en at Kyrre Walle fikk sitt andre gule kort for sesongen og befester sin posisjon som lagets råtass. Årets første tap var et faktum.

Protest

Den fantastiske keeperen til Dalelia Pol & Spring vekte tidlig mistanke om at han var aktiv andre plasser en i bedriftsserien. Han ble konfrontert med dette etter kampen og benektet at han spilte for andre lag en Dalelia Pol & Spring. I og med at han var veldig avgjørende for kamputfallet hadde laget et møte og bestemte oss for å undersøke dette videre og hvis det viste seg at han var aktiv skulle vi vurdere protest.

Vi spurte en spiller på Molde Airport United som kjente til Kristoffer om navnet hans før vi gikk hjem for å sjekke på nettet. Det tok oss ikke lang tid å finne ut at han spiller aktivt for IL Bryn og er født i 1988 noe som gjorde valget enkelt og onsdag kveld leverte klubbens styreformann Anders Häggemark inn protesten.