Seier i hatoppgjøret mot flyplassen

Våre tapre menn fortsatte den gode formen og tok sin tredje strake seier torsdag kveld. Selv uten Kjetil Tangen og Arild Nordhaug på laget endte det med en komfortabel seier til slutt, selv om MAU yppet seg mot slutten av kampen. Tangen sliter med et tretthetsbrudd og vil nok være ute i flere uker. Kneproblemet som har plaget Nordhaug de siste ukene viste seg dessverre å være så ille som man fryktet. Etter en grundig sjekk hos klubbens fysioterapeuter ble det påvist en rift i leddbåndet i høyre kne. Det betyr 4-6 uker på sidelinjen, og dermed er publikumsyndlingen mest sannsynlig ute for resten av sesongen.

Selve kampen var der i mot av mer hyggelig karakter. Det startet forrykende, og allerede etter få minutter stod det 1-0 etter at et innkast fra Aksel Nordhaug gikk gjennom hele MAU-forsvaret. Marius Stensønes var på pletten og satte sikkert inn ledermålet. Like etter får Analskuta et skudd for baugen når en overtent Marius Lie pådrar seg et gult kort etter en heller dårlig timet takling.

Men undertall til tross, det var K-Analen som fortsatte scoringsballet. Et frispark i meget gunstig posisjon blir hamret mot mål av unge herr Stensønes. Flyplassens forsvarere klarer ikke å få kontroll og setter til slutt ballen i eget nett via stolpen. Tanksenter Kyrre Walle var også farlig frempå like etter med et frispark, men kanonkula hans ble utrolig nok slått unna av keeper helt oppe i vinkelen. Ikke lenge før pause ser den oppvakte burvokter, Terje Stensønes, lillebror Marius på løp. Et langt kast, et flott raid og en kontrollert avslutning senere stod det 3-0. Like før pause fikk bedreviter Gard Frøysa lurt ballen forbi en sjanseløs Terje Stensønes, og dermed ble pauseresultatet 3-1.

Pangstart på 2. omgang

Etter hvilen fortsatte Analens helter i samme spor, og et nytt innkast fra Aksel Nordhaug fant veien til Marius Lie. Han banket ballen i mål på halv volley. 4-1! Toppscorer Kyrre Walle ville også være med på ballet og jaktet like etter en tilsynelatende håpløs ball. Men MAU-stopperen klarte ikke å få kontroll, og Walle kunne dermed snappe kula og plassere inn 5-1. 6-1 kom etter et flott raid av Marius Stensønes langs høyresida. Han la hardt inn foran mål, og der presset en aggressiv Marius Lie MAU-forsvaret til å sette inn dagens andre selvmål. Lie fikk også æren av å sette inn dagens siste Analmål da han på flott vis ekspederer en ball fra Leif Johansen i nettet. 7-1 og definitivt game over!

Kollaps og høy temperatur

Men etter den syvende scoringen virket det som at hele laget skrudde av bryteren. Flyplassen kom mer med i kampen og satte inn 7-2. I tillegg pådro Aksel Nordhaug seg sesongens andre gule kort for en ettersleng like etter.Den gode stemningen i laget var borte og spillerene ropte ukvemsord både til hverandre, motspillerne og dommeren. Spesielt kaptein Leif Johansen bør prise seg lykkelig for at han fikk bli værende på banen etter å ha kalt dommeren et jævla rasshøl. Det skal sies at temperaturen var høy, og det var mange merklige avgjørelser fra dommeren denne kvelden. 7-2 ble plutselig til 7-3, og 7-3 ble til 7-4. Usikkerheten var i ferd med å bre seg i laget, men med en solid redning av Terje Stensønes mot slutten, ebbet det til slutt ut med en solid seier til slutt, tross alt.

Kaptein Johansen stilte på sedvanlig vis med snusleppe og glis fra øre til øre i intervjuet etter kampen. "Meget fornøyd med innsatsen i dag, hvis vi ser bort i fra siste halvdel av 2. omgang. Utrolig deilig med ny seier, og spesielt når det kommer mot griseguttan fra Flyplassen!" Kapteinen lovte for øvrig å beherske seg mer i fremtiden med tanke på språkbruk, selv om han ikke var den eneste som slang med leppa under kampen. Keeper Stensønes nikket enig i bakgrunnen, før han stormet mot sidelinja og kastet drakta til fansen. En flott kveld på Lubbenes!

PS: I kampens hete fikk Terje Stensønes seg et spark i fingeren. Etter et besøk hos klubblegen ble det konstatert fingerbrudd og antageligvis en kamp på sidelinja for den solide burvokteren.