Seiersrekken fortsatte mot Fylkeshusa

Tirsdag kveld var det duket for match mot uberegnelige Fylkeshusa. Et lag som scorer overraskende mye mål, og som i sine beste stunder spiller jevnt med topplagene. Noe som også skulle bli tilfellet i kveld.

Pangåpning

Det var knapt spilt et minutt av kampen før Kyrre Walle mottar ballen ute på kanten. Han legger et smart innlegg mellom Fylkeshusas forsvarslinje og keeper som Arild Nordhaug akkurat kommer for sent på. Men bak Nordhaug igjen hadde den målfarlige Rune Moen sneket seg, og han kunne sikkert bredside inn 1-0 til K-Analen!

Få minutter etterpå var det klart for 2-0. Etter litt frem og tilbake, mottar Børge Rød ballen på skuddhold. Denne mannen lar seg ikke be to ganger, og feide inn ballen helt nede ved stolperota, utagbart for keeper. En pangåpning for K-Analen! Nå følte vi oss egentlig trygge på at dette kom til å bli plankekjøring og storseier, men den gang ei...

Fylkeshusa slo tilbake

Fylkeshusa hadde langt i fra gitt opp selv om de kom tidlig under. De skrudde opp tempoet og kom mer med i kampen, spesielt ved midtbanegeneral Trond Myrland. Og etter litt rot i egen forsvarssone kunne de enkelt trille inn redusering til 2-1. Vi var uvanlig ruskete i forsvar i dag, og lot Fylkeshusas spillere stå umarkerte gang etter gang. Det straffer seg!

Heldigvis kunne vi legge på til 3-1 omtrent midtveis i omgangen. Rune Moen fikk dratt meg seg ballen og til slutt rundet keeper. Han kunne enkelt sette inn sitt andre for dagen og åttende totalt i år. Men det skulle komme ett mål til den gærne veien før vi kunne ta pause. Nok en gang rot i eget forsvar og en totalt umarkert Fylkeshusa-spiller på bakerste stolpe. Han fikk all den tid og rom han trengte til å redusere til 3-2 forbi vår reservekeeper Kristoffer Nilsen. Som kjent var førstekeeper Terje Stensønes utilgjengelig av uvisse årsaker, noe vi omtalte tidligere i uken.

Stillingskrig

2. omgang startet i samme spor som den første avsluttet. Fylkeshusa hang meget godt med og presset oss. Vi kan legge mye av skylden av dette på dårlig defensiv organisering, for det er sjelden vi har sett så rustne ut bak. Og litt ut i omgangen kom utligningen. Nok en gang fikk Fylkeshusas spillere stå nokså alene, og 3-3 var et faktum.

Vi måtte ta oss sammen, og med Kyrre Walle i spissen tok vi tilbake ledelsen vår. Tanksenteren mottok ballen fra Rune Moen og satte inn 4-3 til K-Analen med et godt skudd. Og da fikk vi blod på tann! Som i forrige kamp, viste manager Anders Häggemark glimrende taktiske egenskaper, da han nok en gang satte inn Arild Nordhaug på perfekt tidspunkt. Rune Moen, som spilte en meget god kamp, var igjen arktitekt, og serverte Nordhaug som med sitt første touch la til rette, og satte ballen i nota med sitt andre. 5-3!

Nervøse sluttminutter

Men Fylkeshusa var heller ikke ferdig med å score. De fikk etter hvert redusert til 5-4 og kampen stod og vippet. Vi kunne da ikke gi fra oss denne seieren? Vi fikk mobilisert de siste kreftene våre til en sluttspurt med flere fine kombinasjoner, men det stoppet seg i siste trekket før skudd. Helt til Kyrre Walle også bestemte seg for å bli tomålsscorer. Han mottar ballen på 10-12 meters hold og fyrer av. Ballen suser inn bak Fylkeshusas gråhårede sisteskanse og sluttresultatet fastsettes til 6-4!

K-Analens gutter var meget fornøyd med seieren, men kanskje mindre fornøyd med spillet vårt. Mye defensivt slurv og dårlig pasningsspill, noe vi ikke er vant til å se fra dette laget. Men det må jo også sies at det som kjennetegner et topplag, nettopp er evnen til å vinne selv på dårlige dager. Dette er faktisk første gangen denne sesongen vi slipper inn mer enn 3 mål. La oss håpe det blir den siste...