Sesongen over

God vår

Sesongen i år startet som sesongen i fjor, med fotball av høyeste klasse. Etter godt forarbeid og trening i Akerhallen i hele vinter var Vard Elite fra Gossen motstander i første kamp. Dette endte med total overkjøring og 14-1 seier. Gutta i Vard Elite kom seg aldri etter det ydmykende tapet og møtte aldri opp til kamp igjen. Etter denne drømmestarten gikk det slag i slag utover våren. Høydepunktet var nok kampen mot det nye storlaget Romsdal Horns. Med stjerner som Kristoffer Nilsen, Tor Einar Leira og Steinar Guvåg utpekte de seg tidlig som favoritter til å vinne serien. K-Analen viste i midlertid kåntringsfotball av aller høyeste klasse og gikk seirende ut av det første møtet med imponerende 6-4. Dette var en kamp som har gått inn i historiebøkene som K-Analens beste gjennom tidene. Vårens nedtur og sesongens vendepunkt var møtet med Fylkeshusa. Etter å ha studert MAU sin defensive og destruktive fotball la de seg lavt og satset på overganger. Anført av Trond Myrland utnyttet de seg av personlige feil og gikk seirende ut av kampen med 3-1. Da sommerpausen var i gang stod K-Analen og Romsdal Horns likt like bak Samvirkelaget som hadde initiativet inn i høstsesongen.

Første trofè

Sommerpausen ble brukt til å vinne klubbens sitt første trofè i historien. Helga før jazzfestivalen reiste Anala til Vistdalen for å spille 11'er fotball. Den prestisjetunge turneringen bestod av lagene K-Analen, Rauma United, Vistdalen og storfavorittene Gossen. K-analen hadde med leiesoldater fra Hjelset Kleive og fra fanslaget. Etter 2-1 mot Vistdalen og 8-0 mot Rauma United ble det 4-4 i kampen mot Gossen og turneringen var vunnet på målforskjell. Kaptein for dagen var Børge Rød som stolt kunne løfte trofèet over hodet denne minnerike dagen for K-Analen fotball.

Den vanlige høstkollapsen

Etter cupen i Vistdalen var det lite interesse fra K-Analen sitt stjernegalleri til å bruke sommeren til å trene. I tillegg hadde nøkkelspillere pådratt seg skader i løpet av sommeren og det var et redusert Anala som møtte opp til kamp mot Romsdal Horns etter ferien. Horns viste virkelig hvem som var det beste laget og feide Anala av banen og tok intiatvet i gullkampen. Neste kamp var mot Lokomotiv Gagnat og dette var kampen som går inn i historiebøkene som et absolutt lavmål. Etter å ha kommet under 2-0 tidlig reduserte Marius Stensønes før han ble meid ned og Gagnat ble belønnet med rødt kort. Men etter å ha spilt med en mann mer i over en omgang stod det fortsatt 2-1 på måltavla da kampen var slutt. Det ble også tap mot Fylkeshusa og Samvirkelaget i løpet av høsten. Høydepunktet i høst va nok å knuse erkerival Molde Airport United. Det ble også full pott mot nykommerene El Bandidos og Bunnlaget. Etter en skuffende høstsesong ble det tredjeplass, noe som var et steg ned fra fjorårets plassering.

Mellomfornøyd president

Det var en mellomfornøyd klubbpresident som møtte opp til en treningsøkt på Moldehallen etter at sesongens siste kamp var blitt avlyst. Han var klar for å svette ut høstsesongens skuffelser samtidig som han allerede nå starter grunntrening til neste sesong. " Det er rart at vi alltid skal være så forbanna dårlig på høsten. I år som i fjor viser vi at vi kan spille utmerket fotball på våren, før høsten kommer og knuser drømmene våre. Jeg er spesielt skuffet over kampene mot Fylkeshusa. De har riktignok en av ligaens beste spillere i Trond Myrland, men vi skal være gode nok til å slå dem i begge kampene. Vi har vist i disse to kampene og i kampen mot Gagnat at vi sliter skikkelig med å føre kamper. Vi har også hatt store skadeproblemer og jeg har ofte savnet kreativiteten til Arild Nordhaug i høst."

"Men det har ikke bare vært negativt i år. Vi har spilt flere riktig gode kamper, og spillerene har stått frem og blødd for den lilla drakta flere ganger. Om jeg skal trekke frem et øyeblikk som det beste i år må det ha vert da Hans Fredrik Riksfjord satt inn 2-1 i den første kampen mot MAU. De spilte en grusom kamp der de kun var ute etter å ødelegge. Vi presset hele kampen og at vi får uttelling på slutten der var skikkelig deilig. Det var også deilig å se utrykket på han Gard Frøysa da " sier Häggemark og trekker på smilebåndet.

Det var en litt mer positiv kaptein som også hadde tatt turen på Moldehallen i dag. "Jeg sitter igjen med mange gode opplevelser i år. Selv om høsten har gått dårlig er jeg meget optimistisk med tanke på neste sesong. Vi viser at vi mangler litt bredde i stallen. Jeg er veldig godt fornøyd med signeringene av Marius Stensønes og Marius Lie. Spesielt Stensønes har vært viktig for oss i år. Til neste sesong håper jeg vi kan signere et par nye spillere som kan heve nivået på laget. Det er et par spillere som det arbeides med nå som jeg håper vil signere, jeg har også våte drømmer om at Rune Moen snart vil flytte hjem og bli fast på laget igjen". På direkte spørsmål om hva som var sesongens høydepunkt får Leif Arne et stort smil runt munnen. "For meg var det fantastisk å se Kyrre Walle putte fem mål mot Horns. Prestasjonen han gjør i denne kampen hører ikke hjemme i bedriftsserien. Det var en rein og skjer nytelse og se på. Slikt vil jeg gjerne se mer av neste sesong" sier Johansen før han rusler lengre inn i lokalene for å komme i gang med treningen.

Så da er det bare å gratulere Romsdal Horns med seriegullet (meget fortjent) og se frem mot neste sesong.

Forza Anala!!