Sliteseier i årets første kamp

Endelig var den lange ventetiden over og den spennende og intense bedriftsserien kunne atter en gang brake løs. K-Analen og EL-Bandidos fikk æren av å sparke det hele i gang med tidligmatch kl 21:00. Selv om det var litt sur vind, la ikke dette noen demper på stemningen. Hele 8 tilskuere hadde møtt opp i tillegg til spillere og støtteapparat for de respektive klubbene. De sørget for god stemning gjennom hele oppgjøret, og det ryktes at jubelbrølet da dommeren blåste av kampen ble hørt helt til rundkjøringa i Legrovika.

Men selv om stemningen var god, var det ikke mye som varmet av spillet i 1. omgang. Til tross for at K-Analen hadde 70-30 i ballinnehav, klarte de ikke å skape alt for mange sjanser. Og de som kom ble enten satt utenfor eller reddet av en meget god Bandidos-keeper. EL-Bandidos slo mest langballer og Analforsvaret hadde stort sett grei kontroll, men så lenge det stod 0-0 begynte frustrasjonen å bre seg. Og mot slutten av 1. omgang slo bandittene et hjørnespark hardt inn foran mål. Stopperkjempe Anders Häggemark var for en gangs skyld litt uoppmerksom inne i feltet, og en bandido fikk satt foten på ballen og satte inn 1-0 bak en sjanseløs Terje Stensønes. 1-0 stod seg også inn til pausen.

I 2. omgang var det et helt annet K-Analen som entret banen. Med meget høyt og aggressivt press tvang vi EL-Bandidos bakover i banen. De fikk ikke spilt seg ut og K-Analen bombarderte motstanderens mål med sjanse på sjanse. Men likevel klarte bandittene på mirakuløst vis å holde unna. En kombinasjon av godt keeperspill, uflaks og litt udyktighet foran mål. Men midtveis i omgangen skulle det høye presset endelig bære frukter. Et langvarig analangrep endte til slutt i beina på EL-Bandidos' Sondre Lid. Han fikk bare delvis klarert og ballen havnet hos midtbaneelegant Arild Nordhaug. Han vendte om på, om ikke 5-øringen, så i hvert fall 10-øringen, og dundret ballen helt opp under tverrliggeren. 1-1!

Og om EL-Bandidos ikke var presset bakover fra før, så ble ikke saken noe bedre etter utligningen. Det var spill mot ett mål, men som i resten av kampen, klarte vi ikke å omsette ballinnehav i tellende resultat. Det så ut som om kampen skulle ebbe ut med et meget forsmedelig uavgjortresultat. Men 2 minutter før full tid fikk vi endelig seiersmålet vårt! Øyvind Solberg, som fikk sin anal-debut i kveld, sendte en pasning opp mot lynvingen Marius Stensønes. Ballen spratt litt opp i lufta og sjansen så nesten ut til å ebbe ut i ingenting. Men med ryggen mot mål fikk Stensønes sendt av gårde et slags brassespark som suste over keeper og inn i lengste hjørnet. Enorme jubelscener utspilte seg på Lubbenes, og om ikke selve avslutningen var noe skikkelig brassespark, så var i hvert fall feiringen det. De fleste er jo nå kjent med Stensønes' signaturfeiring med baklengs salto. Litt ekstra krydder til de oppmøtte tilskuerne.

Etter dette falt K-Analen litt lavere i banen for å forsikre seg om at de 3 poengene var trygge. Like etter blåste dommeren av kampen og årets første seier var et faktum. "Gutta viste skikkelig karakter i dag! Det kan være tungt å bare stange og stange mot et lag som har parkert bussen. Men vi trodde på oss selv og visste at vi kom til å få uttelling om vi bare fortsatte presset vårt. Nå er det viktig at vi ikke blir revet med av dette. Neste kamp er allerede neste tirsdag mot Bunnlaget, et lag vi kjenner godt fra treningene i vinter. Da må vi nullstille oss og fokusere på 3 nye poeng!". Uttalelsen kommer fra en fornøyd Leif Johansen like etter kampslutt.

Neste kamp er altså mot Bunnlaget, 20. mai kl 21:00. Vi anbefaler fansen å møte opp minst 30 minutter før kampstart, da det er ventet mye folk.

PS: Samvirkelgaget vant sin kamp mot nykommerne ÅrøBK hele 15-0. Et skikkelig skremmeskudd til resten av konkurrentene. Om det er de som er gode, eller Årø BK som blir årets kasteball gjenstår å se.