Storseier mot Bunnlaget

Det flotte maiværet la til rette for en skikkelig fotballfest på Lubbenes på tirsdag kveld. Godt vær kombinert med en egen spesialavtale som ga betalende gjester på Aker Stadion denne kvelden gratis inngang også på Lubbenes, sørget for topp stemning og hele 8 publikummere. Det betyr at årets publikumsnitt ligger på hele 8 personer pr kamp, godt over budsjettet. Vi regner med at enda flere vil ta turen når storoppgjøret mot Romsdal Horns står for tur, spesielt med tanke på festspillet K-Analen bød på i store deler av kampen mot Bunnlaget.

Det hele endte altså med 9-1 til K-Analen, men det kunne gjerne vært tosifret og vel så det. Midtbaneelegant, Trond Myrland, fikk sin analdebut i kveld, og selv om materialforvalteren ikke hadde klart å få på plass draktsettet hans i tide, ble det en minnerik aften for den tidligere Fylkeshusa-stjernen. I joggebukse og hvit t-skjorte satte han standarden allerede etter 2 minutter med et flott frispark som satt helt oppe i vinkelen. Like etter satte han inn 2-0 fra kloss hold etter flott forarbeid av Arild Nordhaug.

En lite skår i gleden kom noen minutter senere da Bunnlaget fikk pirket inn redusering til 2-1 i deres beste periode i kampen. Dermed må vår eminente burvokter, Terje Stensønes, spare champagneflasken han har lovet å sprette når nullen holdes. Litt før pause fikk K-Analen trygget ledelsen da Marius Stensønes fikk prikket ballen inn via tverliggeren. Dette resultatet stod seg også til pause, selv om det kunne vært både 4,5 og 6-1.

Etter pause fortsatte kampen i det samme sporet, men K-Analen skulle vise seg å være hakket mer effektive i den andre omgangen. Det gikk ikke mange minuttene før Myrland serverte Stensønes jr som banket ballen i det lengste hjørnet. Aksel Nordhaug, som spilte sin første kamp for sesongen, fikk gleden av å sette inn 5-1 etter et godt løp fremover i banen. Pasningen fra forsvarsklippe, Preben Rokstad, var like presis som avslutningen. Og storebror Arild ville ikke være noe dårligere. En strålende opplagt Trond Myrland fosset nedover høyrekanten og la hardt inn foran mål. Bunnlagets keeper var førstemann på ballen, men Nordhaug senior var på pletten og pirket inn 6-1.

Etterpå var det nok en gang duket for Marius Stensønes. Han satte inn Analens sjuende og sitt tredje for kvelden etter å ha mottatt en strøken pasning fra tanksenter, Kyrre Walle. Og fjorårets målmaskin skulle også få notere seg for scoring like etter. Etter noen misbrukte sjanser tidligere i kampen fikk han endelig nettsus. Både fans og spillere håper nå på den berømte ketchupeffekten. Og helt på tampen av kampen kom Analens og kampens siste mål, signert Arild Nordhaug. En offensiv Preben Rokstad raidet nedover venstresida, og fikk lagt nydelig tilbake i feltet. Nordhaug hadde en enkel jobb med å sette punktum med 9-1 til ellevill jubel fra fansen fra Akademiet som satt på hovedtribunen.

Dermed står K-Analen nå med full pott etter to kamper. Neste oppgjør er der i mot ventet å bli et skikkelig toppoppgjør, når fjorårets serievinner kommer på besøk. 5. juni braker det løs på Lubbenes. Kampen er flyttet til kl. 22:00 på grunn av TV-dekning, men vi håper likevel mange vil møte opp på stadion for å støtte de lilla heltene.

PS: Samvirkelaget vant sin kamp mot EL-Bandidos 6-2, uten å imponere nevneverdig. De er dermed fortsatt serieleder med K-Analen hakk i hæl.