Tap mot MAU

Tirsdag kveld var det duket for seriefinale mellom Molde Airport United og K-Analen fotball. Begge lag stod med 22 poeng med MAU foran på målforskjell og det var duket for toppoppgjør på KGB. K-Analen hadde allerede Preben Rokstad på skadelisa før Kjetil Tangen og årets spiller 2011, Børge Rød, meldte forfall på grunn av sykdom. En halvskadet Aksel Nordhaug stilte opp så vi hadde en innbytter. MAU på sin side hadde på forhånd meldt at de kom til å savne 6 spillere, men en halv time før kampstart hadde de en solid 14-mannstropp.

1-1 til pause

MAU tok tidlig initiativet i kampen, men klarte ikke å produsere noen store sjanser. Et solid forsvar tok seg lenge av det som måtte komme av farligheter. Men halveis ut i omgangen fikk MAU sin playmaker Ståle Brenden tak i ballen på 20 meter. Han kom seg veldig lett i skuddposisjon og fikk sette inn 1-0 på et langskudd. K-Analen slet lenge med å få til noe offensivt spill, men rett før pause løsnet det. Nordhaug 1 og Nordhaug 2 fant frem til brødremagien vi så flere ganger i vår. Lillebror Aksel fant Kyrre Walle i feltet, han ventet til keeper kom ut og passet ballen til storebror Arild som enkelt kunne sette ballen i åpent mål.

Gullet glapp?

Andre omgang var ganske lik den første. MAU styrte spillet uten å komme til noen store muligheter. de hadde et par ufarlig forsøk som stort sett gikk utenfor eller ble reddet enkelt av Terje Stensønes. Men så kom et langt oppspill som ikke ble avklart. Det ble litt kluring i forsvar før ballen havnet hos Ståle Brenden som igjen kunne sende MAU foran på et langskudd. K-Analen ble nødt til å sende flere mann i angrep og MAU kunne utnytte en kontring og øke til 3-1. Like før slutt reduserte Kristoffer Moen, men det var for sent. Tapet var et faktum og K-Analen spillere kunne ikke annet en å gratulere MAU spillere med en godt gjennomført kamp. MAU er nå tre poeng foran med 5 mål bedre målforskjell og det må et lite under til for at gullet ikke havner på flyplassen i år. Molde Jernvare avga poeng mot Fylkeshusa og det ender trolig med andreplass for K-Analen i går.