Tett oppgjør mot Høgskolen

Høgskolen i Molde har fått kretsen til å legge de fleste kampene deres til høstsesongen pga eksamensperioden i løpet av våren. De hadde dermed ikke spilt så mange kamper som de andre lagene, og vi visste ikke helt hvilket nivå de hadde inne. K-Analen var uansett klar til kamp. Når dommeren starter kampen, spiller det uansett ingen rolle hvem vi møter - vi vet vi kan slå hvem som helst!

Analovertak i 1. omgang

I 1. omgang har K-Analen stort sett greit kontroll, med god defensiv kontroll. Terje Stensønes var ikke arbeidsledig, men ryddet greit unna det som kom av farligheter. 1-0 ble satt inn av Aksel Nordhaug som banket ballen i mål etter en strøken pasning fra leiesoldat Kristoffer Moen. Både han og debutant Jan Loftesnes ble hentet inn til denne kampen pga flere forfall. Både Trond Myrland og Børge Rød var utilgjengelige, men erstatterne gjorde begge gode figurer. Loftesnes har også fått et tilbud om en pay-as-you-play-kontrakt ut sesongen. De innledende samtalene virker lovende, og det kan se ut som vi får nytte godt av Jans tjenester når høstmørket faller på.

2-0 kom kort tid etter når forsvarets assistkonge Preben Rokstad spiller ballen frem til nettopp Loftesnes. Han avanserer frem i banen og setter kontrollert inn tomålsledelsen. Det ser ut til at omgangen skal ende med dette, men helt på tampen blir det litt rot i K-Analens forsvar, og reduseringen blir satt inn via tverrliggeren.

Jevnere 2. omgang

Den siste omgangen blir noe jevnere enn den første, etter at Høgskolen legger om taktikken litt. Det er likevel K-Analen som scorer først, og Kristoffer Moen er nok en gang i begivenhetenes sentrum. Han får etter hvert tak i ballen og setter inn 3-1 bak Høgskolens målvakt.

Men utover i omgangen blir det opptil flere ganger tellefeil i analforsvaret, og HiM får satt inn både 2-3 og 3-3 etter meget gode avslutninger. Moralen økte hos motstanderen og de fikk troen på seier. Heldigvis fikk K-Analen justert presset og holdt hodet kaldt nok til å avgjøre kampen til sin fordel. Kyrre Walle får æren av å avgjøre etter en pasning fra Arild Nordhaug. Han fomler først litt med mottaket, men når han først får kontroll, banker han ballen kontant i nota og fastsetter sluttresultatet til 4-3!

"En godt gjennomført kamp av gutta i kveld. Selv om vi slipper HiM inn i kampen igjen, viser vi at vi har den kvaliteten som skal til for å avgjøre jevne kamper til vår fordel. Også meget godt fornøyd med leiesoldatene våre i kveld. Moen vet vi hva står for fra 2012-sesongen, men også Jan viste hvilken kvalitetsspiller han er med flere gode involveringer", var Kyrre Walles kommentar etter kampen.

Dermed ser det ut til at høstspøkelset til en viss grad lar vente på seg. Med unntak av fadesen mot Årø BK, har K-Analen vært nokså solide også etter sommerpausen i år. Neste kamp er allerede på torsdag, nok en gang mot Høgskolen. Denne gangen er kampen flyttet til kl 22:00 pga TV-dekning, men vi håper likevel fansen møter opp i høstmørket og støtter laget i sitt hjerte.