Totalkollaps mot Årø BK

Tapet mot ÅrøBK var ikke bare surt på grunn av den solide pauseledelsen. I tillegg hadde vi fått hjelp av Samvirkelaget som hadde slått Romsdal Horns 4-2 tidligere i uken. Med seier her, ville K-Analen, Horns og Samvirkelaget i praksis være helt likt på toppen av tabellen. Den sjansen klarte vi ikke å utnytte.

Strålende førsteomgang

Årø BK har forsterket laget kraftig siden sesongstart, og det var et helt annet lag K-Analen møtte nå, enn det som tapte 15-0 mot Samvirkelaget i sesongpremieren. Likevel hadde de lilla god kontroll og styrte det meste som skjedde på KGB. 1-0 blir satt sikkert inn av Aksel Nordhaug etter en flott pasning fra midtbanedirigent Trond Myrland. Samme Myrland var også servitør på 2-0, da Marius Stensønes satte ballen i nota. Stoscorer Kyrre Walle sørget for 3-0 og enorm jubel fra groupisene Hege Lindahlen og Hilde Stranden, som sesongdebuterte på sidelinja. Assisten kom fra kaptein Leif Johansen og dermed kunne Anala gå til pause med 3-0 til tross for at ledelsen kunne vært enda større.

Totalkollaps i andreomgang

Etter pausen fortsatte K-Analen det gode spillet, og Aksel Nordhaug ble tomålsscorer da et hardt skudd/innlegg fra Marius Stensønes ble pirket i mål. På dette tidspunktet var det lite som tydet på at seieren skulle glippe. Men noen minutter senere blir Marius Stensønes sparket i kneet på midtbanen. Et klart frispark, men dommeren vinker spillet videre. Stensønes, som ikke akkurat er kjent for lavt temperament, fyret seg kraftig opp og fikk se det gule kortet for munnbruk og aggressiv oppførsel. Dette skulle vise seg å bli skjebnesvangert.

Årø BK la om spillestilen og kort tid etter satte de inn reduseringen til 4-1. Like etter kom 4-2 og panikken begynte å bre seg. Det endte på verst tenkelige vis, og ÅrøBKs gode spiss satte vel inn 5 mål og sørget nesten enehendig for at kampen plutselig var snudd til 6-4. K-Analen fikk et "trøstemål" helt på tampen da Kyrre Walle banket til direkte fra avspark. Ballen suste ned i hjørnet bak en lite patent Årø BK-keeper.

Et utrolig surt tap, og klubben kommer nå til å evaluere hva som gikk galt i kampen og gjøre grep inn mot høstens neste kamper. Det gule kortet spilte selvfølgelig en rolle, men kan ikke ta all skylden for tapet. I de to neste kampene venter henholdsvis EL-Bandidos og Bunnlaget. Det er dermed gode muligheter til å få opp igjen moralen, men ingenting er tatt for gitt. Det lærte gårsdagens tap oss.