Viktig seier mot Samvirkelaget

Om det var Brasil - Mexico som fristet mer enn Samvirkelaget - K-Analen, eller det forholdsvis dårlige været som hadde skylden vites ikke, men det var svært glissent på tribunene under kveldens kamp. De gikk i hvert fall glipp av en meget sterk 2-1-seier til K-Analen, som sørger for at vi ennå ikke er helt hektet av i gullkampen. Kaptein Leif Johansen måtte som kjent stå over denne kampen med karantene etter det røde kortet sist, og i hans fravær var det en stolt Arild Nordhaug som overtok kapteinsbindet.

Kampen sett under ett var ganske jevn, men vi kan takke Terje Stensønes for at vi ikke fikk noen kalddusj de første minuttene. Flere kvalifiserte redninger hindret baklengs, og dermed var det K-Analen som kunne sette det første målet. Midtbanemotor Trond Myrland mottar ballen sentralt i banen og får etter hvert sendt en god pasning frem mot Marius Lie. Lysluggen kommer så vidt før keeper på ballen og får satt inn 1-0 til Anala! Etter målet fortsetter kampen i samme sporet. Jevnspilt og tett uten alt for mange store sjanser. Men ut av det blå får Samvirkelagets spiss stå svært så alene foran mål. Alene med Stensønes gjør han ingen feil og setter inn ballen, utagbart via stanga.

Like før pause fikk K-Analen en gyllen mulighet til å sette inn et ekstra press. Arild Nordhaug kommer først på en andreball og Samvirkelagets spiller kommer susende inn med en farlig takling bakfra. Gult kort og dermed 5 minutter med en spiller mer på banen. Men overtallet bar dessverre ikke frukter, og dermed gikk lagene til pause med 1-1, et resultat ingen av lagene kunne klage på.

Også etter pausen fortsetter kampen i det samme sporet. Tett og jevnspilt. K-Analens forsvar var spesielt solid i kveld, og det sørget for få avslutningsmuligheter for de gule motstanderne. Det de fikk gikk enten langt utenfor, eller ble komfortabelt håndtert av Stensønes. Etter drøye 10 minutter burde K-Analen gått opp i ledelsen da Arild Nordhaug fikk lagt et lavt innlegg i retning Marius Lie som plutselig var helt alene foran mål. Dessverre får han ikke skikkelig kontroll og avslutningen går rett på keeper. Heldigvis skulle det ikke gå mange minuttene før vi likevel fikk leder- og seiersmålet vårt.

Preben Rokstad brøt en ball og fosset fremover i banen. Han spiller videre til midtbaneelegant Rune Moen sentralt i banen. Han har med seg medspiller ute på kanten, men i stedet sender han en utsøkt pasning over forsvaret til Samvirkelaget. Bak forsvaret hadde storscorer Kyrre Walle lurt seg inn, fikk hodet på ballen og stanget den kontant mot mål. Keeper får riktig nok en hånd på ballen og slår den ut igjen, men hverken spillere eller dommer var i tvil om at ballen var godt inne. En klassescoring!

Etter ledermålet la K-Analen seg naturlig nok mer bakpå og forsvarte ledelsen heroisk. Og til tross til mye ballinnehav til Samvirkelaget mot slutten, hadde vi også mange store kontringssjanser på tampen. Sluttspurten til gultrøyene resulterte stort sett ikke i annet enn keepermat og klareringer, og jubelen stod i taket da dommeren blåste for siste gang. En meget viktig seier i den siste kampen før sommerpausen.

Neste kamp er ikke før 19. august kl 21:00 mot Lokomotiv Gagnat. Tabellen er per dags dato noe utydelig, da det er noen lag som har spilt hele 6 kamper, mens andre bare har spilt 2. Men det vi kan konkludere med så langt, er at K-Analen fremdeles er med i kampen om gullet. Horns er fortsatt ubeseiret, men vi tror de kommer til å få det tøft i høstmørket senere i sesongen.

En riktig god sommer ønskes til alle Analen-fans. Takk for støtten så langt, og vel møtt når det sparkes i gang igjen i august!